23-07-2013 | Categorie: diversen

Verzoek vernietiging raadsbesluit Bestemmingsplan Malkenschoten - Kayersmolen

Geachte heer Berends,

Middels dit schrijven vraagt de fractie Gemeentebelangen aan de Burgemeester van Apeldoorn om het besluit van de gemeenteraad, genomen op 13 juni 2013, t.w. Bestemmingsplan Malkenschoten - Kayersmolen, als vervat in de bestandenset met planidentificatie NL.IMRO.0200.bp1002-vas1, met de daarbij behorende toelichting, voor te dragen voor vernietiging bij de Kroon. Dit op basis van de bevoegdheden die de Gemeentewet aan de Burgemeester toekent.

Naar onze mening is dit besluit onrechtmatig genomen. De gemeenteraad droeg kennis van de uitspraak van de rechtbank te Zutphen d.d. 12 september 2012 inzake de vuurwerkbunker op Malkenschoten en het hoger beroep bij de Raad van State hiertegen (201210025/1/A1).

Op 19 juni 2013 heeft de Raad van State de uitspraak d.d. 12 september 2012 van de bestuursrechter in Zutphen bevestigd.

Het vastgestelde nieuwe bestemmingsplan maakt de uitspraak van de bestuursrechter en die van de Raad van State tot generlei waarde.

Met de kennis van de uitspraak van de bestuursrechter te Zutphen, en het gegeven dat deze uitspraak ter beoordeling aan de Raad van State lag, kon de Gemeenteraad naar onze mening niet rechtmatig tot een besluit komen om de onderhavige vuurwerkbunker in een nieuw bestemmingplan te legaliseren. De Gemeenteraad mocht naar onze mening dit bestemmingsplan niet vaststellen.

Hoogachtend,

T.P.E. van Kerkhof